Persberichten

Op deze pagina staat een selectie van persberichten die ik voor verschillende organisaties heb geschreven. Anders dan in de oorspronkelijke berichten zijn jaartallen en contactgegevens in deze selectie weggelaten.

Persbericht: Vrielink steunt Team Schalkhaar in strijd tegen kanker

Schalkhaar – Vrielink Makelaars heeft deze week een cheque ter waarde van 875 euro overhandigd aan Team Schalkhaar, dat begin juni deelneemt aan de Alpe d’HuZes, een sportieve geldinzamelingsactie ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) in de strijd tegen kanker.

Het geldbedrag is door klanten van Vrielink Makelaars en het label Buitenwonen gedoneerd tijdens de opening van het nieuwe onderkomen in het voormalige Rabobankpand aan de Oerdijk in Schalkhaar. Vrielink Makelaars had haar relaties verzocht om bij de openingsreceptie geen cadeau mee te brengen, maar in plaats daarvan te doneren voor Team Schalkhaar.

Vrielink Makelaars en Buitenwonen zijn sponsoren van Team Schalkhaar. Door het wielerteam uit Schalkhaar is inmiddels een totaal sponsorbedrag ingezameld van ruim 10.000 euro. Alle sponsoren zijn vermeld op de rode outfits waarin wordt getraind en waarin in juni door de vijf teamleden minimaal zes keer tegen de Alpe d’Huez zal worden opgefietst.

In de aanloop naar het evenement wil Team Schalkhaar sponsorgelden blijven werven. Tijdens de braderie van het dorpsfeest Schalkhaar Life! zullen er op zondag 27 mei middels een ludieke actie bijvoorbeeld bidons worden verkocht. De volledige opbrengst komt ten goede aan het KWF.

Maar sponsorgeld inzamelen is niet het enige dat Team Schalkhaar doet. Er moet uiteraard ook worden getraind! Afgelopen zaterdag is meegedaan aan het evenement ‘Posbank 6×6’, waar in totaal 36x de Posbank werd beklommen. Elke week staan er grote toertochten in Cuijk, Salland en Duitsland op de agenda en is er een trainingsweekend in Sauerland gepland om hoogtemeters te maken.

Zo probeert Team Schalkhaar zichzelf klaar te stomen voor de grote sportieve uitdaging op 7 juni. Wilt u Team Schalkhaar en het KWF steunen in de strijd tegen kanker? Kijk dan op de website: http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/team-schalkhaar/team.aspx

Persbericht: Nieuw op te richten koor zoekt leden

Deventer – Voor een nieuw op te richten koor in Deventer zoeken dirigent Jurgen Houwers en initiatiefnemer Tjeerd Postma zangers, zangeressen en muzikanten. De intentie is om uiteindelijk een nieuwe zanggroep van ongeveer vierentwintig leden te vormen, maar op korte termijn kan er al worden gestart met acht personen; bij voorkeur twee van elke stemsoort: sopranen, alten, tenoren en bassen.

Het streven van Houwers en Postma is om tot een evenredige verdeling van stemmen te komen, waarbij zowel geoefende zangers als startende welkom zijn. Mogelijkheden om binnen het koor met projecten aan de slag te gaan laat het duo open. Het nieuwe koor zou met een vast akoestisch begeleidingsorkest willen werken, dat elke eerste repetitie van de maand, op woensdagen van 20.00 uur tot 21.30 uur, mee repeteert.

De oefenlocatie is nog niet bekend, maar mogelijk in De Vijfhoek. De initiatiefnemers hebben voor ogen om vier keer per jaar een kleinschalig concert of optreden (30 minuten) te verzorgen en het voorgenomen repertoire loopt uiteen van Folk, tot Pop, Klassiek, Musical en dat alles in diverse talen. Van belangstellenden zal een stemtest worden afgenomen om de stemsoort te bepalen.

Belangstellende muzikanten, zoals strijkers, een pianist, een gitarist, percussionist bassist (contrabass) en  houtblazers, als mede geïnteresseerde zangers en zangeressen van alle stemsoorten kunnen nadere informatie inwinnen of opgeven bij: Jurgen Houwers, dirigent of Tjeerd Postma.

Persbericht: Is wat XI wel echt….?!

Deventer – De 17-jarige Emelie Zegel uit Deventer staat binnenkort met haar eigen toneelvoorstelling XI (lees een X en een I; spreek uit als ‘ik zie’) op de planken in de Deventer Schouwburg. De 17-jarige Havo scholiere zocht een half jaar geleden zelfverzekerd en een tikkeltje brutaal contact met schouwburgdirecteur Alex Kühne en ziet nu met de première op zaterdagavond 26 februari a.s. een wensdroom in vervulling gaan.

Na de speech van Kühne bij de opening van het culturele jaar, waarin hij zijn aandacht voor jong theatertalent benadrukte, klom de jonge Deventerse afgelopen zomer tijdens de naborrel gelijk maar op het podium om de directeur van de Deventer Schouwburg aan zijn jasje te trekken met de ambitieuze woorden: ,,Hallo, ik ben Emelie Zegel en ik word actrice!” Een glimlach, een paar mailtjes en mondelinge contacten later ging het licht voor XI op groen.

De aankondiging van de voorstelling klinkt mysterieus en uitdagend: ‘Iedereen kijkt anders. Maar in het leven gaat het vooral om wat XI. Maar is wat XI wel echt? Of is het een illusie?’ Voor de Deventerse zelf is XI in ieder geval géén illusie. ,,Het gaat niet over mij, maar ik heb het stuk wel kunnen maken door dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt”, vertelt Emelie. ,,Ik wil in XI op een unieke manier míjn gedachten over brengen op het publiek.”

Emelie Zegel wil de bezoekers van haar voorstelling aan het denken zetten en gaat er zelfs vanuit dat ze na het zien van XI anders zullen gaan slapen. Kaarten voor de voorstelling op zaterdag 26 februari om 20.30 uur in de Kleine Zaal van de Deventer Schouwburg zijn voor € 10,- p.p. te bestellen via de website van de Deventer Schouwburg.

Persbericht: Team De Boreel trapt af voor Alpe d’HuZes

Deventer – Cabaretier en columnist Youp van ‘t Hek heeft afgelopen zaterdag in het Rotterdamse Luxor Theater een cheque ter waarde van ruim twaalf miljoen euro overhandigd aan Ton Hanselaar, algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding. Het bedrag is bijeen gebracht met de particuliere inzamelingsactie Alpe d’HuZes.

Onlangs hebben in Deventer acht fietsers en vijf lopers de aftrap gedaan voor deelname aan de eerstvolgende fietsrit over de flanken van de Alpe d’Huez in juni. Door het nuttige met het aangename te combineren, wil ‘Team De Boreel’ de komende maanden heel veel sponsorgelden werven voor stichting Alpe d’Huzes en daarmee gelijk publiciteit genereren voor het ‘merk’ De Boreel en de toeloop naar het winkelplein in Deventer een impuls geven.

Tussen het trainen door wil het team samen met de ondernemers aansprekende activiteiten op het Boreelplein gaan organiseren. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een sinterklaasfeest, een spinning marathon, schaatsen, activiteiten in combinatie met het Dickensfestijn, een fietsdiner en een ‘gezond eten week’. De missie van het team is het inspireren en faciliteren van anderen om goed, gezond en gelukkig te kunnen leven met kanker. En om in die doelstelling te slagen is ‘opgeven is geen optie’ het motto. En dat motto zullen de deelnemers straks hard nodig hebben. In de Tour de France bestaat een bergetappe uit vier keer een col van de eerste categorie opfietsen; bij Alpe d’Huzes wordt tenminste zesmaal op één dag de Alpe d’Huez bedwongen.

Het fietsteam, bestaande uit Joost Rutgers, Marcel Kiffen, Rob Nijdeken, Nicolette Biesters, Hans Rutgers, Stephan Kamphuis, Bart Meijer, Lex Kiffen en geassocieerd lid Bart Hofman, nam onlangs bij De fietsenmakers van Riesewijk acht nieuwe bikes in ontvangst en werd bij Telstar Sports and Fashion voorzien van passende kleding. Naast een fietsteam gaat er een tweede team van De Boreel lopend de berg op. Mark Jan Pothoven en Evert van de Worp voeren dit team aan, dat verder bestaat uitTitus Mulder, Jetze Steensma enFrans van derBelt.

Persbericht: Hart voor Deventer Voetbal

Deventer – Deventervoetbal.nl, dé voetbalsite van Deventer, en Hart voor Deventer, hét videoplatform van Deventer, willen samen het Deventer amateurvoetbal komend seizoen nóg meer en beter in beeld gaan brengen. Samen hebben zij een Hart voor Deventer Voetbal!

Om dit te kunnen doen zijn beide partijen op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die geregeld een ‘Wedstrijd van de Week’ in beeld willen brengen. Wat zijn vooraf de verwachtingen? Hoe zijn de voorbereidingen verlopen? Hoe verliep de wedstrijd? Kortom, een voorbeschouwing, verslag en nabeschouwing van de ‘Wedstrijd van de Week’ zoals Deventer Voetbal.nl dat al kent, maar dan alleen in de vorm van een filmpje. De beelden zullen worden uitgezonden via Deventervoetbal.nl en Hart voor Deventer en mogelijk ook op DTV.

Ervaring met video en interviewen is voor belangstellenden uiteraard een voordeel, maar echt niet nodig. De vrijwilligers die zich aanmelden krijgen namelijk een cursus van Hart voor Deventer, waarin zij leren filmen, interviewen en/of monteren. De benodigde apparatuur kan worden geleend bij Hart voor Deventer. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail.

Hart voor Deventer is een videoplatform op internet en digitale tv waarop video’s te zien zijn voor en door Deventenaren. Deventervoetbal.nl is dé voetbalsite van Deventer met nieuwsberichten van en over alle achttien Deventer amateurclubs, de scheidsrechtersvereniging en Go Ahead Eagles.

Persbericht: Fantastisch showweekeinde SVS Gymnastiek/Jazzdans

Schalkhaar – In het weekeinde van zaterdag 10 april en zondag 11 april wordt de driejaarlijkse uitvoering van SV Schalkhaar, afdeling Gymnastiek en Jazzdans, gehouden. De uitvoering in de grote zaal van ‘t Haarhuus in Schalkhaar is, met drie volledig uitverkochte voorstellingen in één weekeinde, altijd een enorme happening voor deelnemers, begeleiders én publiek!

Met zo’n 250 enthousiaste deelnemers en 300 uitzinnige toeschouwers per voorstelling – er worden zelfs extra tribunes bijgebouwd – levert de driejaarlijkse uitvoering ongetwijfeld weer een fantastisch showweekeinde op! De voorstellingen zijn op zaterdag 10 april om 14.00 uur en 19.00 uur en op zondag 11 april om 14.00 uur en duren elk ongeveer twee uur; er is geen pauze. Alle leden zullen bij alle drie uitvoeringen in actie komen.

Eén van de hoogtepunten van de voorstellingen is het afscheidsoptreden van de dansgroep Rhythm. Deze showgroep, bestaande uit zo’n vijftien dames, is twintig jaren actief geweest op wedstrijdniveau binnen de vereniging en heeft speciaal voor de uitvoering een stuk uit de musical Wicked ingestudeerd. Er zijn nog enkele kaarten (á € 4,-) beschikbaar. Informatie: http://www.svs-gym-jazz.nl .

Persbericht: RDC organiseert BepaSports Minicup

Deventer – Deventer heeft er weer een spannend sportevent bij: op zaterdag 13 maart a.s. zal er op Sportpark Borgele, de thuishaven van voetbalvereniging RDC, een 4 tegen 4 minileague worden georganiseerd. Deze minileague, die de naam BepaSports Minicup draagt, is voor de allerkleinste ‘talentjes’ van 4, 5 en 6 jaar die er op de Deventer voetbalvelden rondlopen.

Zes voetbalclubs uit Deventer doen mee aan het evenement, te weten: Go Ahead, De Gazelle, Sportclub Deventer, Helios, Diepenveen en RDC. In totaal zullen er zaterdagochtend, van 09.00 uur tot 11.30 uur, zo’n zeventig enthousiaste kinderen hun opwachting maken.

RDC organiseert dit evenement omdat het ‘juist’ de aandacht wil vestigen op de jongste voetballertjes, want voor deze doelgroep is er namelijk nog geen competitie in wedstrijdvorm, terwijl daar bij veel verenigingen toch grote behoefte aan is. Het is gebleken dat wanneer de jongste voetballertjes eenmaal aansluiten bij de F pupillen, het verschil in kracht en voetballend vermogen over het algemeen véél te groot is. Door dit soort evenementen en kleine wedstrijdjes is het verschil relatief  ‘klein’ en overbrugbaar te houden.

De BepaSports Minicup is niet eenmalig, maar zal verdeeld over vier zaterdagochtenden worden gehouden. De overige zaterdagen zijn 10 april, 1 mei en 22 mei. Op de laatste ochtend zal er een aantal bekende personen naar sportpark Borgele komen. Wie…? Wat dacht je van Matthew Gernaat, de beste streetsoccer voetballer van de wereld en ook Go Ahead Eagles-speler Marco Parnela heeft zijn aanwezigheid toegezegd.

RDC verwacht natuurlijk dat er veel ouders komen kijken, maar ook alle andere familie, kennissen en voetbalvrienden van de mini’s zijn tijdens de BepaSports Minileague van harte welkom op sportpark Borgele. Op de genoemde speeldagen zal de populaire voetbalsite http://www.deventervoetbal.nl verslag doen. Kijk voor meer info ook op: http://www.rdc-deventer.nl

Persbericht: Fantastische poule-indeling Telstar Cup

Deventer – Op zaterdag 10 oktober is in restaurant Mojito Food & Drinks de loting voor dé officieuze Deventer voetbalkampioenschappen, de Telstar Cup, verricht door Andries Ulderink. Onder toeziend oog van tientallen vertegenwoordigers van de veertien deelnemende amateurvoetbalclubs boetseerde de trainer van GA Eagles, geassisteerd door twee G-voetballers van de Deventer Sportploeg, in een gemoedelijke sfeer drie fantastische poules voor het vriendschappelijke wintertoernooi.

Poule 1: Koninklijke UD (1E), ABS (3B), IJsselstreek (4H), Sportclub Deventer (5H) en Activia (5G).
Poule 2: De CJV’ers (3D, zat), De Gazelle (3B), Go Ahead (4H) en Turkse Kracht (4H)
Poule 3: Schalkhaar (3B), RDC (3B), Colmschate (4H), Davo (5H) en Diepenveen (5H)

In zijn openingswoord benadrukte Theo Mansvelt Beck namens de organisatie dat de doelstelling van de Telstar Cup vooral vriendschap en verbroedering binnen het Deventer amateurvoetbal is. Sportbedrijf Deventer heeft in het kader van die sportieve gedachte een Fair Play Cup beschikbaar gesteld. Het inschrijfgeld van de deelnemende clubs wordt verdubbeld door hoofdsponsor Telstar Sports & Fashion en komt volledig ten goede van de Gehandicaptensport Deventer. Telstar stelt vanzelfsprekend ook de hoofdprijs, de Telstar Cup, voor de uiteindelijke kampioen beschikbaar.

Het definitieve speelschema wordt begin november bekend, maar de speeldata zijn al wel vastgesteld: 14, 16, 17, 21, 23, 24, 28, 30 en 31 januari moeten worden gereserveerd voor de pouleduels, de halve finales staan vervolgens gepland voor donderdagavond 4 februari en de finale zal op zaterdag 6 of zondag 7 februari worden gespeeld. Zodra het wedstrijdprogramma gereed is, zal het worden gepubliceerd op de site van de Telstar Cup: http://www.deventervoetbal.nl

Persbericht: Andries Ulderink loot indeling Telstar Cup

Deventer – De loting voor de Telstar Cup, het officieuze Deventer voetbalkampioenschap dat in de komende winterstop voor het eerst zal worden gehouden, zal op zaterdag 10 oktober vanaf 18.00 uur door GA Eagles-trainer Andries Ulderink worden verricht in restaurant Mojito Food & Drinks, gevestigd aan het Boreelplein 34 inDeventer. De veertien deelnemende amateurclubs zijn uitgenodigd om met twee afgevaardigden van de vereniging naar de loting te komen. Ulderink zal twee poules van vijf ploegen en één poule van vier ploegen loten.

Er zijn vijf verschillende kokers om competitiegenoten in de poulefase van de Telstar Cup zoveel mogelijk van elkaar gescheiden te laten uitkomen. Na de poulefase volgt er een kruisfinale en een finale. Speeldata zijn 14 januari, 16/17 januari, 20 januari, 23/24 januari, 28 januari, 30/31 januari, 4 februari en 6/7 februari. Door in te schrijven voor de Telstar Cup zijn de deelnemende clubs akkoord gegaan met het deelnamebedrag á € 30,- dat geheel ten goede komt aan de Gehandicaptensport Deventer. Een aantal G-voetballers zal Andries Ulderink bij de loting assisteren.

De Telstar Cup wordt aangeboden door Telstar Sports & Fashion. Daarnaast heeft Sport Service Centrum Deventer een Fair Play Cup beschikbaar gesteld. Meer informatie over de Telstar Cup vindt u op de website http://www.deventervoetbal.nl

Persbericht: Spiders Concern bouwt feestje in Lettele

Lettele – Café Spikker biedt muziekliefhebbers zaterdag 10 oktober a.s. de gelegenheid om weer eens ouderwets met de beentjes van de vloer te gaan. In het café bouwt de Deventer band Spiders Concern die avond zijn eigen feestje. De bekende zesmansformatie speelt alleen covers; voornamelijk van oude rock- en soulnummers, maar ook wel recent werk van bijvoorbeeld Robbie Williams, Kane, Bløf en De Dijk. Het café  is open vanaf 20.00 uur. Er zijn nog enkele kaarten ( € 7,50, incl. één consumptie) verkrijgbaar bij Spikker.

“We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen op het evenement Pop Meets Rock In Harmony, waarbij wij een optreden verzorgen samen met een popkoor en een groot harmonieorkest”, kondigt Henk Broekman, die leadguitar speelt, aan. ,,Een soort Night of the Proms, waarbij wij ook enkele soloartiesten gaan begeleiden. Een aantal van hen zal ook in Lettele acte de présence geven, zodat het publiek in Lettele alvast een voorproefje krijgt van hetgeen op 21 november a.s. staat te gebeuren in de Kuip in Colmschate”, aldus Broekman.

,,Daarnaast wilden we  in onze eigen regio graag weer eens een concert geven dat, behalve voor onze vaste achterban, toegankelijk is voor iedereen. We spelen in het cafégedeelte bij Spikker omdat dat lekker compact is en al gauw heerlijk druk. We gaan met z’n allen echt zo’n oergezellige kroegsfeer creëren.” Spiders Concern speelt zaterdagavond vier sets van ruim drie kwartier. ,,Voor de eerste pauze allemaal uptempo nummers”, verklapt de gitarist. ,,En daarna een set met steviger oude rock. Het derde blok bestaat uit soulnummers waarbij je gewoon niet stil kunt blijven staan en herbergt bovendien een verrassende act.” Het concert wordt om 01.00 uur afgesloten na een set met overwegend Nederlandstalige nummers.

De band Spiders Concern bestaat uit de volgende muzikanten, afkomstig uit Groningen, Deventer en Apeldoorn: Robert Broekhuis (gitaar), Bart Broekman (basgitaar), Henk Broekman (sologitaar), Sjuul Goard (zang), Marq van Mazijk (zang/toetsen), JeroenRos(drummer) en Frank Westerink (basgitaar). Onder aanvoering van de frontmannen Sjuul en Marq weet de band het publiek gegarandeerd te pakken en steevast een ouderwets swingend optreden neer te zetten.

Advertorial: VTT Koeltechniek: deskundig en betrouwbaar advies

Schalkhaar – Steeds meer ondernemers en particulieren zien warmteterugwinning als dé ideale manier om energie(kosten) te besparen. Op basis van twintig jaar ervaring en kennis van de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied geeft VTT Koeltechniek u een eerlijk en betrouwbaar advies.

Ruim tien jaar geleden specialiseerde eigenaarMark Veldwijkzich als zelfstandig ondernemer in bedrijfskoeling, airconditioning, luchtbehandeling, industriële koeling en proceskoeling. ,,In feite houden we ons bezig met alles dat moet worden gekoeld; overal hebben óf vinden we wel een oplossing voor”, meent Veldwijk. VTT Koeltechniek is niet alleen deskundig op gebied van koeling, airconditioning en hoogwaardige klimaatbeheersing in woonruimten, bedrijfsruimten en kantoren, maar adviseert ook over grotere koel- en vriescellen, koelapparatuur voor horeca en detailhandel en koeling van productieprocessen.

,,Dankzij een uitgebreid netwerk bieden we een complete dienstverlening van adviseren, installeren, onderhouden en – waar nodig – repareren”, legtMark Veldwijkuit. De Schalkhaarder levert uitsluitend kwaliteitsmerken met veelal een zogenaamd A-label, zoals Samsung, Mitsubishi, Toshiba en Panasonic. Onder bepaalde voorwaarden kunnen bedrijven en soms ook consumenten daarvoor via SenterNovem, een door het ministerie van Economische Zaken aangewezen instantie, aantrekkelijke subsidies krijgen. Veldwijk adviseert en begeleidt u graag bij de aanvraag.

VTT Koeltechniek is STEK-erkend en levert gegarandeerd vakbekwaam maatwerk door middel van garanties en klantgerichte service- en onderhoudscontracten. Het bedrijf vanMark Veldwijkheeft in de wijde regio inmiddels uitvoering gegeven aan vele aansprekende projecten en daarmee een kring van ruim honderd vaste en tevreden klanten opgebouwd. Veldwijk: ,,Ik kan voor elke ondernemer precies uitrekenen wat – ten opzichte van een conventioneel systeem – de terugverdientijd is van een investering in een omkeerbaar airconditioningsysteem.”

In plaats van warmte af te voeren naar de buitenlucht keert het systeem zich om en onttrekt het juist warmte aan de buitenlucht en wordt hiermee de ruimte binnen verwarmd. Op deze manier kun je je airconditioning het hele jaar door gebruiken. Vaak is er geen aparte verwarming meer nodig en zijn er zelfs mogelijkheden het systeem te koppelen met vloerverwarming waardoor hoge rendementen te behalen zijn.

Door minder CO2-uitstoot is deze manier van warmteterugwinning heel milieuvriendelijk en levert het een forse verlaging van de Energie Prestatie Normering (EPN) op. Bovendien kan soms wel tot veertig procent op de jaarlijkse energiekosten worden bespaard.

Persbericht: Spiders Concern bouwt feestje in De Kuip

Colmschate – Gemeenschapshuis De Kuip in Colmschate biedt muziekliefhebbers zaterdag 18 oktober a.s. de gelegenheid om weer eens ouderwets met de beentjes van de vloer te gaan. In de knusse kleine zaal bouwt de Deventer band Spiders Concern die avond zijn eigen feestje. De bekende zesmansformatie speelt alleen covers; voornamelijk van oude rock- en soulnummers, maar ook wel recent werk van bijvoorbeeld Robbie Williams, Kane, Bløf en De Dijk. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Er zijn nog enkele kaarten ( € 10,) verkrijgbaar bij De Kuip.

,,We wilden in onze eigen regio graag een concert geven dat, behalve voor onze vaste achterban, toegankelijk is voor iedereen”, vertelt Henk Broekman, die op de sologitaar speelt. ,,De zaal in De Kuip is lekker compact en al gauw heerlijk druk. We gaan met ongeveer honderdvijftig man publiek echt zo’n oergezellige kroegsfeer creëren.” Spiders Concern speelt zaterdagavond vier sets van ruim drie kwartier. ,,Voor de eerste pauze allemaal uptempo nummers”, verklapt de gitarist. ,,En daarna een set met steviger oude rock. Het derde blok bestaat uit soulnummers waarbij je gewoon niet stil kunt blijven staan en herbergt bovendien een verrassende act.” Het concert wordt uiterlijk om 01.00 uur afgesloten na een set met overwegend Nederlandstalige nummers.

De band Spiders Concern bestaat uit de volgende muzikanten, allen afkomstig uit Deventer en Apeldoorn: Robert Broekhuis (gitaar), Bart Broekman (basgitaar), Henk Broekman (sologitaar), Sjuul Goard (zang), Marq van Mazijk (zang/toetsen), Jeroen Ros (drummer) en Frank Westerink (basgitaar). Onder aanvoering van de frontmannen Sjuul en Marq weet de band het publiek gegarandeerd te pakken en steevast een ouderwets swingend optreden neer te zetten.

Persbericht: Midzomer Trimloop in Schalkhaar

Schalkhaar – Sportpark De Horsterhoek in Schalkhaar is zondag 31 augustus de plek waar wordt gestart en gefinisht tijdens de zevende editie van de Profile Midzomer Trimloop die wordt georganiseerd door atletiekvereniging Daventria 1906 en hand- en voetbalvereniging SV Schalkhaar. Vanaf 14.30 uur komen naar verwachting zo’n driehonderd atleten in actie op vier loopafstanden door een prachtige landelijke omgeving:1 kilometer,2.5 kilometer,5 kilometerof10 kilometer. Voor iedereen dus een kans om de loopconditie te testen.

Vanaf 12.30 uur wordt belangstellende trimmers de mogelijkheid geboden om zich in te schrijven in het clubhuis op het sportcomplex van SV Schalkhaar, met ingang aan de Oerdijk. Volwassenen betalen € 4,- voor deelname; kinderen tot en met 12 jaar krijgen voor € 1,50 een startnummer opgespeld. Voor alle deelnemers is er na afloop een leuke attentie beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Profile Riesewijk. De mannelijke én vrouwelijke winnaar van elke afstand neemt na de prijsuitreiking (rond 15.45 uur) een grote wisselbeker mee naar huis.

De opbrengst van de Midzomer Trimloop komt ten goede aan de jeugdafdelingen van AV Daventria 1906 en SV Schalkhaar. Meer informatie over de Midzomer Trimloop is te vinden op internet: http://www.avdaventria.nl/wedstrijden/midzomerloop2008.php

Persbericht: SV Schalkhaar sluit verhuizing af met boek

Schalkhaar – Met trots heeft sportvereniging Schalkhaar in september het nieuwe complex ‘de Horsterhoek’ in gebruik genomen. Velen waren tijdens het openingsfeest aanwezig, waaronder ook burgemeester Heidema en minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Terwijl er werd gebouwd zijn afgelopen anderhalf jaar vijf leden van SV Schalkhaar bezig geweest met het maken van een boek over de verhuizing. Op zaterdag 10 november om 20.00 uur wordt het eerste exemplaar van ‘Naar de overkant’ aangeboden aanBen de Fooij, voorzitter van de omnivereniging. Daarna wordt op veler verzoek nog eens de film ‘Het mysterie van de Wijtenhorst’ getoond en kunnen mensen die hebben ingetekend voor het boek hun exemplaar afhalen in de kantine van het clubgebouw. Met de presentatie van het boek sluit SV Schalkhaar de verhuizing naar de nieuwe accommodatie op een feestelijke wijze af.

Als rode lijn door het ruim 270 pagina’s tellende naslagwerk ‘Naar de overkant’ loopt het verhaal over de nieuwbouw van het ultramoderne sportcomplex in Schalkhaar en de, soms zo moeizaam verlopen, onderhandelingen met de verschillende partijen. Daarnaast zijn van de laatste ruim tien jaren diverse ingrijpende ontwikkelingen, opvallende gebeurtenissen en sportieve hoogte- én dieptepunten in de clubhistorie boeiend vastgelegd in woord en beeld. Er is in het boek niet alleen aandacht voor locale gedenkwaardigheden; er wordt onder meer ook heel subtiel aandacht besteed aan de impact op het verenigingsleven van de Elfstedentocht, de millenniumwissel, de invoering van de euro, 11 september 2001, de MKZ-crisis en de vuurwerkramp in Enschede.

Via voorinschrijving zijn van het boek inmiddels ruim 200 exemplaren verkocht. Voor leden, inwoners en sponsoren van Schalkhaar is het eigenlijk een must om een exemplaar in bezit te hebben. De prijs van het rijk gedocumenteerde boek bedraagt €15,-. Mensen die het boek vóór Sinterklaas (5 december) aanschaffen, ontvangen een gratis DVD met de film ‘Het Mysterie van De Wijtenhorst’ én een film over het openingsfeest van ‘de Horsterhoek’. Vanaf 12 november start ook de verkoop bij Novy De Lange in Schalkhaar, Primera De Zandpoort in Deventer en boekwinkel Colmschate in winkelcentrum Flora. Het boek kan bovendien worden besteld via pr@svschalkhaar.nl.

SV Schalkhaar is een van de grootste verenigingen in de gemeente Deventer. Een jonge en actieve vereniging met een voetbal-, handbal- en jeu de boulesafdeling en in totaal zo’n 1400 leden.

Persbericht: Peuterspeelzaal opent levensecht verkeersplein

Schalkhaar – Met de opbrengst van een zeer geslaagde Fancy Fair, eerder dit jaar, heeft peuterspeelzaal ‘Spring in ’t Veld’ een levensecht verkeersplein rondom haar gebouw aan de Colmschaterstraatweg in Schalkhaar ingericht. Naast belijning zijn op het schoolplein o.m. echte verkeersborden, straatnaambordjes, verkeerslichten en een tankstation aangebracht. Bovendien konden een nieuwe loopauto en twee nieuwe fietsjes voor de kinderen worden aangeschaft.

Op woensdag 31 oktober a.s. om 16.00 uur wordt het verkeersplein feestelijk geopend door een Kabouter Plop- en Kwebbelfiguur. Zij zullen het traditionele lint doorknippen en op een spannende manier de gloednieuwe aankopen onthullen. De kinderen van de verschillende groepen zullen bij deze gelegenheid een vrolijke kabouterdans tonen.

‘Spring in ’t Veld’ is een onafhankelijke peuterspeelzaal die – voor een betere voorbereiding op het basisonderwijs – dit jaar is gestart met een speciale 3+ groep. Op 5 november overlegt ‘Spring in ’t Veld’ – onder de naam Peuterparaplu – met andere zelfstandige peuterspeelzalen in de regio bovendien (weer) over de meerwaarde van een peuterspeelzaal ten opzichte van de ‘oprukkende’ kinderdagverblijven.

Persbericht: Fancy Fair voor aanleg levensecht verkeersplein

Schalkhaar – Peuterspeelzaal ‘Spring in ’t Veld’ wil komende zomer rondom haar locatie aan de Colmschaterstraatweg in Schalkhaar een levensecht verkeersplein voor de kinderen aanleggen. Om die nieuwbouw een laatste financiële impuls te geven, bereiden zo’n 70 peuters en hun leidsters zich voor op een gezellige Fancy Fair op zaterdag 2 juni.

Behalve een spetterend optreden van alle vijf peutergroepen zijn er die dag tussen 11.00 uur en 15.00 uur heel veel activiteiten georganiseerd. Uiteraard kunnen er veel leuke en lekkere dingen worden gekocht, maar in de vorm van onder meer pony rijden, grabbelen, koekhappen, schminken en blikgooien is er eigenlijk voor iedereen wel iets leuks te beleven.

De opbrengst van de Fancy Fair wil de zelfstandige peuterspeelzaal, die voor een betere voorbereiding op het basisonderwijs onlangs met een speciale 3+ groep is gestart, gebruiken om het nieuwe verkeersplein in te richten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s