‘GA Eagles laat weer punten roven in Deventer’

130923 GAE

Na twee uitwedstrijden en een vrij weekeinde stroomde vanavond stadion De Adelaarshorst weer vol voor een thuisduel van GA Eagles. De ploeg van trainer Foeke Booy trof Cambuur, dat – net als de Deventenaren – dit voorjaar promoveerde naar de Eredivisie. De wedstrijd tussen de nieuwkomers op het hoogste niveau eindigde, met elf van GA Eagles en tien van Cambuur, in 0-0.

De thuisclub noteerde de eerste echte doelpoging na een kwartier. Marnix Kolder kon de bal vanaf de linkerflank voortrekken tot bij de tweede paal, waar Jarchinio Antonia de bal ineens uit de lucht in het zijnet ramde. GA Eagles had op dat moment al wel drie corners gehad, die niet voor dreiging hadden gezorgd. Niet veel later was ook Cambuur dicht bij een doelpunt. Een venijnige kopbal van Leeuwin verdween net over de lat tegen de ballenvanger.

Bij de bezoekers was Jody Lukoki op rechts soms lastig te verdedigen. Na een half uur spelen leek Leeuwin wel succesvol te zijn, maar zijn kopbal werd door Sjoerd Overgoor van de lijn tegen de paal gewerkt. Kort daarna raakte aan de andere kant ook Jop van der Linden de paal en kreeg Schenk de rebound niet langs keeper Nienhuis. In een rommelige fase volgden kaarten voor Doke Schmidt, Erik Falkenburg (GA Eagles), Erik Bakker en Mohamed El Makrini (Cambuur).

Rode kaart
Via een mooie actie van Deniz Turuc, die vanaf rechts naar binnen stak en uithaalde, leek GA Eagles voor de rust op voorsprong te komen, maar een been van Cambuurverdediger Martijn van der Laan stond in de weg. Diezelfde Van der Laan kon op slag van rust met een directe rode kaart op zak gaan douchen na een stevige tackle op Xander Houtkoop. Michiel Hemmen had kort daarvoor Bart Vriends, gedold, maar de heldhaftige Eagles-doelman Eloy Room, op zijn weg naar succes getroffen.

Tegen tien Friezen leek de opdracht voor GA Eagles in de tweede helft duidelijk: drie punten pakken om daarmee het plekje in de middenmoot van de eredivisie te koesteren. Een gevaarlijk schot van Sjoerd Overgoor, direct na de rust, en de rebound van Antonia dwongen Nienhuis zich tot het uiterste te rekken, maar de doelman van Cambuur hield zijn straatje nog schoon. De druk op het doel van de bezoekers nam in het eerste kwartier na de pauze steeds verder toe.

Angst
Falkenburg was met een mooie schuiver na ruim een uur spelen nog wel dicht bij een doelpunt, maar een kwartier voor het einde had GA Eagles het overtal uiteindelijk nog steeds niet kunnen benutten. De angel leek een beetje uit de ploeg en ook op de tribunes leek de angst te groeien voor een herhaling van het scenario van de thuiswedstrijd tegen Groningen, waarin GA Eagles tegen twee man minder punten weggaf.

Pas in de laatste tien minuten zorgden schoten voor Jop van der Linden weer voor wat opwinding, pal voor de fanatieke B-side. Xandro Schenk slaagde er net niet in één van de pogingen van zijn teamgenoot verrassend van richting te veranderen en Jeffrey Rijsdijk schoot kort na zijn invalbeurt slechts op de paal. Cambuur bleef zodoende vrij eenvoudig overeind en GA Eagles was, net als tegen Groningen, dus wederom niet effectief met een man meer.

GA Eagles – Cambuur 0-0 (0-0)
Rode kaart: 44. Martijn van der Laan (Cambuur)

Opstelling GA Eagles: Room; Schmidt, Vriends, vd Linden, Schenk; Overgoor, Türüç, Falkenburg (90. Lambooij); Antonia (72. Godee), Kolder, Houtkoop (89. Rijsdijk)

Over Rudy Brouwer - Uw juiste woordkeus

interviews : verslagen : verhalen : reportages : columns : teksten
Dit bericht werd geplaatst in DeventerVoetbal.nl. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie